Kosten van personeelsverloop

Hoewel bijna elke organisatie zich ergens bewust is van de kosten, zijn er maar weinig die deze kosten kunnen categoriseren. Dit terwijl het, in ons economisch tijdperk van recessie, zeer grote gevolgen als een faillissement kan hebben.

Waarom worden kosten van verloop niet gemeten?

Dat veel bedrijven dit niet doen of hier geen zicht op hebben kan te maken hebben met de moeilijkheid van de taak of met het stellen van prioriteiten. Een leuke quote dat ik las in “Love ‘em or Lose ‘em” (Kaye 2008):

Als er is ingebroken op kantoor en er is een computer gestolen dan wordt alles in het werk gesteld om de dader te vinden en alles tot in detail uit te zoeken. Maar wat gebeurt er wanneer een werknemer wordt geheadhunt? Dan wordt er zo snel mogelijk een nieuwe werknemer gezocht en gehoopt dat die snel productief zal zijn.

De kosten van verloop meest onderschat

Philips (2003) zegt dat de impact van kosten aan een vertrek de meest onderschatteen onderwaardeerde kost is binnen een organisatie. Als oorzaak geeft hij aan dat deze kost niet wordt gereflecteerd in de echte actuele kosten van een organisatie, omdat deze enerzijds niet worden gerapporteerd en anderzijds niet worden berekend.

Er bestaat geen wiskundige formule

Een bijkomende moeilijkheid is de (on)zichtbaarheid van bepaalde kosten. Er bestaat geen wiskundige formule dat alle kosten verwerkt, analyseert en een uitkomst biedt. De meesten organisaties weten wel wat het plaatsen van een advertentie kost, maar hebben geen idee over het mislopen van nieuwe contracten doordat iemand de organisatie heeft verlaten.

Weet u wat de kosten van verloop zijn?

Uit een onderzoek onder 986 senior HR managers bleek dat 44 procent geen enkel element van verloopkosten berekend. Nog eens 43 procent doet dit eigenlijk met de natte vinger en slechts 13 procent kent een formele procedure om dit te bereken. Tot welke categorie van HR-managers behoort u? Weet u wat de kosten van verloop zijn?

Dit artikel verscheen eerder op retentie-management.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *